A càmera lenta | XINA
Xina, el gran gegant asiàtic, és un lloc tant increïble com difícil (en alguns moments). Us deixem alguns consells que us poden ser útils abans i durant el viatge: bitllets de tren, VPN, visa a Bangkok, couchsurfing, etc.
Xina,consells,VPN,visa,visat,Bangkok,traductor,Pekin,Xian,Pingyao,Guillin,couchsurfing
1023
page-template-default,page,page-id-1023,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

CONSELLS PER VIATJAR A LA XINA

 

Xina, el gran gegant asiàtic, és un lloc tant increïble com difícil (en alguns moments). Aquí us deixem alguns consells que us poden ser útils abans i durant el viatge:

 

  • Comprar els bitllets de tren amb antelació (pots adquirir-los fins 20 dies abans de l’inici del trajecte). No és fàcil si no tens l’itinerari marcat, però és molt recomanable perquè nosaltres vam viatjar en més d’una ocasió durant 20 hores sense seient. Les modalitats que pots triar són: seient dur, llitera dura, llitera tova o dempeus. Hi ha una web on es poden comprar online (encara que nosaltres mai ho vam aconseguir perquè estava saturat): http://english.ctrip.com/trains/. Un petit truc, si et toca anar sense seient ves al restaurant i paga el dinar/sopar/kit i et deixen quedar-te allà sentat durant unes hores o fins i tot dormir, però et fan aixecar quan venen els revisors a menjar.
  • Descarregar-se una aplicació amb un traductor ESPANYOL-XINÈS, és bàsic per anar a comprar un tiquet de tren, parlar amb el recepcionista de l’hostal o per comunicar-te en general. També pots demanar a algun estudiant que parli anglès i que t’ajudi, ho fan encantats.
  • Descarregar-se una aplicació “VPN” (Virtual Private Network) si vols veure Facebook, Gmail, Youtube, Google i alguns blogs, ja que a Xina està prohibit. Nosaltres ho vam descarregar gratuïtament al mòbil i funciona.
  • Tenir el carnet d’estudiant internacional (International Student IIdentity Card (ISIC)) és molt útil per tenir bons descomptes als preus de les entrades. A Xina no són precisament barates.
  • Fer “couchsurfing” és una bona opció per conèixer la cultura local. Nosaltres vam tenir molt bones experiències en Pekín i Guillin.
  • Verificar els dies festius perquè és quan hi ha més moviment de persones. Diàriament es mouen centenars de milers però en els dies de festa, es mouen milions. És una bogeria!
  • Mesurar bé les distàncies quan s’elabori l’itinerari. Aquí nosaltres vam pecar per la nostra inconsciència de no mirar els mapes a escala.
IMG_1033
   • Sol·licitar el visat de la Xina a Bangkok. Aconseguir el visat de Xina és un mal de cap si ho vols demanar fora del teu país d’origen. Nosaltres ho vam sol·licitar a l’Ambaixada Xinesa de Bangkok (http://www.chinaembassy.or.th/eng/) i aquesta va ser la documentació que ens van sol·licitar:

 

   1. Formulari de sol·licitud (que et donen en l’ambaixada) amb foto de carnet
   2. Bitllet d’entrada i sortida del país. (Si la demanes a Tailàndia, has de sortir des d’un aeroport tailandès)
   3. Fotocòpia del passaport
   4. Fotocòpia del segell d’immigració tailandès (passaport)
   5. Extracte del compte bancari
   6. Reserva d’hotel de les primeres nits
   7. Itinerari detallat amb les ciutats, llocs que visitaríem i hotel a cada ciutat
   8. Certificat de treball emès al nostre país d’origen. A pesar que vam dir que no treballàvem, ens va haver de fer una carta un amic que tenia una empresa dient el nostre càrrec i quant temps portàvem treballant per a ell
   9. Carta de sol·licitud per entrar al país dient que volíem anar a Xina per comprar productes de consum
   10. Assegurança mèdica. Això va ser l’única cosa que no ens van demanar, però ho vam presentar també

Després d’una setmana amb molts nervis esperant la visa (perquè el visat “express” no el poden sol·licitar els estrangers, has d’esperar 4 dies laborables), ens van donar una visa de doble entrada de 30 dies (15 dies i 15 dies) per poder visitar Mongòlia. L’any 2014, el cost d’entrada doble eren 1650 bahts i entrada simple eren 1100 bahts per persona.

1Comment

Post A Comment