A càmera lenta | Relocation: viatjar en furgoneta per 1$ diari
Viatjar amb una furgoneta o autocaravana a Austràlia, Nova Zelanda o EEUU per 1 dólar diari és possible gràcies al servei "relocation".
oceania,australia,estats units,eeuu,america,nova zelanda,relocation,viatge,motxilla
15841
post-template-default,single,single-post,postid-15841,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Relocation-USA

Relocation: viatjar en furgoneta per 1$ diari

Viatjar en autocaravana de Sant Francisco a Las Vegas (912Km) durant 4 dies costa 4 dòlars i et paguen 250 dòlars de benzina. Sí, ho estàs llegint bé, aquesta pràctica es diu relocation (reubicació) i significa retornar al punt d’origen un vehicle, sigui un cotxe, una furgoneta camper o una autocaravana que una altra persona prèviament ha llogat.Les opcions són àmplies i, si ets flexible en les dates i destinació, pots trobar bones gangues. Habitualment només es paga 1$ per nit i algunes agències et paguen una part de la benzina. Tu viatges gratis i ells es beneficien perquè no han de pagar el tren o un conductor privat. Aquesta és una opció molt popular a països com Austràlia, Nova Zelanda, Estats Units o Canadà on moure’s en transport públic, llogar de cotxes o volar és car.

Nosaltres vam utilitzar aquest mètode per creuar Austràlia de cap a cap, vam conduir 5.200 Km per anar de Darwin a Melbourne. La furgoneta atrotinada, però amb tot l’equipament necessari per gaudir d’una emocionant aventura, no va donar ni un sol problema durant els 12 dies de viatge. L’agència ens la va cedir durant 8 dies amb un cost 0,70€/dia. També ens van pagar 70€ en concepte de benzina (presentant els tiquets). En aquest cas, ens vam passar 800 km del quilometratge establert i no ens van cobrar cap suplement.

Relocation-Austràlia

Relocation-Austràlia

Als Estats Units vam haver d’esperar gairebé una setmana a trobar l’oferta, però va valer la pena. L’oferta era per viatjar de Sant Francisco a Las Vegas (4 dies per 1$ diari amb reemborsament de 250$ per benzina). Quan demanes un vehicle de relocation no t’especifiquen quin model és, així que imagineu la nostra cara quan ens van donar les claus d’una caravana nova (Forest River Georgetown Classe A). El vehicle de 13 metres de llarg comptava amb totes les prestacions imaginables: habitació amb llit doble, dues televisions de plasma, dutxa, bany, cuina equipada, sofà i butaca de pell, monitor-gps, catifes, etc. Gràcies al relocation vam poder rodejar la línia de la costa per la “Highway 1” i visitar el Parc Nacional de les Sequoies Gegantes (Sequoia National Park) abans d’endinsar-nos al desert i arribar a Las Vegas. Inoblidable!

Relocation-USA

Informació útil per utilitzar el “relocation”

Pàgines web a on contractar aquest servei: Imoova (nosaltres vam utilitzar aquesta web a Austràlia i Estats Units), Transfercar (Austràlia) o Relocations2go.

Països on fer “relocation”: Austràlia, Nova Zelanda, Estats Units i Canadà. Novetat: ara també a Europa!

Despeses fixes i opcionals: despeses de gestió (25$), tarifa diària (1$), fiança que et tornen al final (aprox. 1.000$). Tens l’opció de contractar una assegurança a tercers i també pots contractar el vehicle alguns dies extra (no sempre hi ha l’opció) per uns 75 dòlars/dia. (Els dòlars són australians si ho contractes a Austràlia i americans si ho fas als Estats Units)

Consells:

  • Si vas a Nova Zelanda i no tens preferència d’itinerari, comença per Christchurch i acaba a Auckland. Gairebé totes les opcions de “relocation” tenen disponibilitat per fer aquest trajecte i moltes d’elles et paguen el ferri (que no és barat precisament).
  • Ser el màxim flexible amb l’itinerari i les dates. Sovint surten ofertes d’últim minut i són les que ofereixen millors condicions.
  • Si no tens gaire marge, apuntat a la llista d’espera.
  • Nosaltres, en els 12 dies de viatge per Austràlia i 5 pels Estats Units, només vam pagar una nit de càmping perquè no hi havia una altra opció sense ser multats, i va ser al parc nacional de l’Uluru-Kata Tjuta. La resta del viatge vam dormir en àrees de descans, pàrquings de centres comercials o al mig del bosc. Penseu que tant a Austràlia com a Nova Zelanda està tot preparat pels viatgers amb furgonetes i trobaràs zones per parar amb lavabos, barbacoes, etc.
  • Normalment les furgonetes que et deixen tenen una franquícia molt alta, és a dir, tenen una assegurança, però si passa alguna cosa els primers 1.500/2.000 $ els pagues tu. Hi ha l’opció de pagar un plus per cobrir aquest marge de la franquícia.
  • Demanar sempre el quilometratge permès (normalment ho diuen des del principi, abans de signar el contracte). Un cop superat el límit et cobren per Km addicional.
  • És obvi, però has de tenir el carnet de conduir internacional i més de 21 anys.