A càmera lenta | U Bein, el pont de teca més llarg del món, es troba a Amarapura, a Birmània
U Bein, el pont de teca més llarg i vell del món, situat a la petita localitat d'Amarapura, a només 11 Km de Mandalay, la segona ciutat de Birmània.
asia,birmania,rangun,amarapura,Kyauktawgyi,mandalay,myanmar,pont,teca,taungthaman,U Bein,viatge,motxilla
463
post-template-default,single,single-post,postid-463,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Pont Ubein, a Birmania

U Bein, el pont de teca més llarg del món, es troba a Amarapura, a Birmània

Sempre ens ha resultat curiós el fet que Àsia tingui aquesta mena d’obsessió per tenir els monuments, sobretot figures de budes, infraestructures o els recursos naturals més grans, més amples, més llargs del món. És una competició i els hi agrada presumir de tenir-ho a casa seva. Òbviament, s’utilitza com a reclam turístic i, efectivament, tots els viatgers que estem al voltant ho volem veure. Aquest és el cas d’U Bein, el pont de teca més llarg i més vell del món, situat a la petita localitat d’Amarapura. Situat a només 11 quilòmetres de la ciutat de Mandalay, la segona ciutat més gran de Birmània situada al nord de Rangún.

Pont Ubein, a Birmania

Pont Ubein, a Birmania

La construcció es va iniciar quan la capital del Regne d’Ava es va traslladar a Amarapura l’any 1849, la fusta utilitzada era procedent del palau reial d’Inwa, antiga capital imperial. El pont fa més d’un quilòmetre de llarg i el formen aproximadament 1.060 troncs. La seva funció principal era facilitar a la població que creues d’una banda a l’altra, després, va passar a ser una font d’ingressos gràcies als nombrosos turistes que s’acostaven a veure’l, avui és una de les icones del país.
Malauradament, els que hi hem estat fa poc ja no hem vist “al complet” la petita meravella arquitectònica que un dia va ser, ja que estava molt malmesa, l’han hagut de reconstruir amb pedra i formigó. Tot i així, encara queda una part d’U Bein en peu i encara s’hi pot passejar. El pont està força transitat, els monjos es dirigeixen a la pagoda Kyauktawgyi, els habitants locals xerren a un costat o els viatgers intenten captar una bona imatge de la posta de sol. Si no fos prou un quilòmetre de pont, també pots passejar per sota si el llac Taungthaman ho permet, durant la temporada seca el cabal baixa molt i fins i tot s’eixuga.

Consells de viatge: Llogar una moto a Mandalay i anar-hi a passar la tarda i quedar-se a veure la posta de sol.

Vídeo resum de Birmània