A càmera lenta | Aparteu les verdures, arriba el tren al mercat de Mae Klong!
Un tren travessa el mercat de Mae Klong a Tailàndia fins a quatre vegades al dia. Els venedors recullen i tornen a col·locar els seus productes cada vegada.
asia,tailandia,mae klong,mercat,tren,motxilla,viatge
153
post-template-default,single,single-post,postid-153,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Tren travessant el mercat de Mae Klong a Tailàndia

Aparteu les verdures, arriba el tren al mercat de Mae Klong!

(Article actualitzat – abril 2017) El mercat de Mae Klong està situat a uns 60 quilòmetres de Bangkok, la capital de Tailàndia. La particularitat d’aquest mercat de poble és que està situat a sobre la via del tren… i el més insòlit és que el tren hi passa pel mig, i fins a quatre vegades al dia!

Aquest curiós esdeveniment es dóna perquè quan es va construir la via del ferrocarril l’any 1905 entre el port pesquer de Mae Klong i Bangkok, els venedors es van negar a canviar la ubicació del mercat. Van acordar que preferien sacrificar-se que buscar un nou lloc.

Mercat de Mae Klong a Tailàndia

El mercat de Mae Klong uns moments abans de passar el tren

Els venedors tailandesos fan vida normal, tenen la seva parada amb fruites, verdures, carn o peix… i quan sona la botzina, tots s’aixequen, recullen els tendals, amaguen una mica els seus productes (alguns ni això) i busquen una ombra fins que passa el tren. Una vegada ha passat, tornen a muntar la pareda ràpidament. Es nota que hi tenen anys de pràctica perquè ho fan en un moment! Quin gust deuen tenir aquests enciams?

Tren al mercat de Mae Klong a Tailàndia

Tren al mercat de Mae Klong a Tailàndia

Malgrat ser un poble petit, a Mae Klong també hi ha un altre dels mercats més curiosos del país, el mercat flotant d’Amphawa. Aquest mercat no té lloc en terra ferma, ni a les vies del tren, sinó que les fruites i verdures es venen en petites embarcacions de cua llarga en un canal. Malgrat ser un mercat que es va instal•lar al s.XVIII, el turisme massiu ha eliminat el comerç local per convertir-lo en una zona d’oci on els turistes, majoritàriament tailandesos, poden demanar que els hi facin un plat de marisc en una de les barques o fer una excursió pels canals.

Consells de viatge:

Podeu agafar un minibus al Victory Monument, surten quan s’omplen, així que paciència. El mercat obre els 7 dies de la setmana de 7h a 17:30h. El tren arriba al mercat a les 8.30, 11.10, 14:30 i 17:40, hora tailandesa (no és molt puntual). Reviseu els horaris perquè canvien sovint. Culture Trip ha fet un article aquest any, febrer del 2017. Aquí trobareu tots els detalls en anglès.

 

Vídeo resum de Tailàndia