A càmera lenta | Tham Phraya Nakhon, un viatge al centre de la Terra a Tailàndia
Tham Praya Nakhon és una cova descomunal, al parc nacional de Khao Sam Roi Yot a Tailàndia, amb un pavelló reial al centre envoltat de frondosa vegetació
Àsia,Tailandia,Bangkok,cova,Tham Phraya Nakhon,Khao Sam Roi Yot,Langur,playa,vaca
218
post-template-default,single,single-post,postid-218,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Cova de Tham Phraya Nakhon amb el pavelló reial, al parc nacional de Khao Sam Roi Yot a Tailàndia

Tham Phraya Nakhon, un viatge al centre de la Terra a Tailàndia

Mística i misteriosa, Tham Praya Nakhon és una cova descomunal formada per una erosió natural de la pedra calcaria amb un enorme forat al sostre que permet passar la llum. Al fons, hi ha estratègicament ubicat un pavelló reial envoltat duna banda de frondosa vegetació, ben conservada gràcies a la humitat i la pluja, i d’altra banda, per estalactites i estalagmites.

El temple, perfectament conservat, rep directament els raigs de llum de l’exterior i li dona més intensitat als colors blavosos del sostre i lluentor a l’estructura daurada. Quan hi ets, sents com si estiguessis visitant una altra Terra a sota terra. La màgia del lloc no ha passat desapercebuda, sinó més aviat al contrari, ha estat un pol d’atracció pels monarques del país. Ja hi han pujat tres reis, incloent-hi l’actual. De fet, el temple és va construir expressament a finals del s.XIX per acollir la visita del rei Rama V. Avui en dia, centenars de turistes tailandesos es desplacen fins aquest curiós indret per visitar-lo i fer-hi ofrenes.

Situada a 300kms al sud-est de Bangkok, dins del parc nacional de Khao Sam Roi Yot (Muntanya amb tres cents pics en tailandès), la cova Tham Praya Nhakon està amagada dins d’una muntanya. Per arribar-hi s’ha de realitzar un recorregut empinat i rocós d’uns 500 metres, des d’on podràs veure vaques passejant tranquil·lament per la platja. Abans d’accedir a aquest sender, hi ha dos opcions, arribar còmodament en una barca que et deixa davant de la platja o bé seguir un camí muntanyós però molt pintoresc que comença a l’entrada del parc i et deixa a la mateixa platja de Hat Laem Sala. Aquesta, extensa i amb molta sorra, i per on hi passegen tranquil·lament les vaques, està flanquejada pels tres costats per pujols de pedra calcària i casuarines. Quan hi vam anar, vam tenir la sort de veure langurs foscos, uns primats en perill d’extinció, degut a la destrucció del seu hàbitat i a la caça, els quals es poden veure en boscos molt comptats de Malàisia, Birmània i Tailàndia.

Consells de viatge

Situada dins del parc nacional de Khao Sam Roi Yot, a 300 kilòmetres al sud-est de Bangkok, la cova no té fàcil accés si no vols gastar el pressupostd’undia en taxis. Nosaltresvamagafar des de Hua Hin dues mini-vans, dos auto-stop i una caminada d’una hora a 40º per arribar a dalt de tot de la muntanyaon està amagada la cova. El viatge va valer la pena, no creieu?

 

Vídeo resum de Tailàndia