A càmera lenta | Bolaven Plateau, ruta en moto pel sud de Laos
L’altiplà del Bolaven Plateau, al sud-oest de Laos, és famós pel seu paisatge, per les baixes temperatures, per les cascades i per les plantacions de cafè, te i altres productes ecològics.
aisa,laos,bolaven plateau,moto,ruta,cascadas,pakase,viatge,motxilla
730
post-template-default,single,single-post,postid-730,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Bolaven Plateau, ruta en moto pel sud de Laos

És molt comú entre els viatgers fer un circuit en moto pel sud-oest de Laos. L’altiplà del Bolaven Plateau és famós pel seu paisatge, baixes temperatures, cascades i les plantacions de cafè, te i altres productes ecològics. La ruta circular de tres dies surt de Pakse i passa per Pak Song, Tha Theng, Sekong i Attapeu sumant aproximadament 180 km. És el lloc amb més cascades per quilòmetre quadrat a on hem estat: Tad Faek, Tad Katamtok, Tad Lo, Tad Soung o Tad Fane (Tad en laosià significa cascada).

Entre cascada i cascada, trobes pobles pintorescs, joves emocionats que et conviden a jugar als seus jocs de taula, pagesos plantant arròs o botiguetes a la carretera venent fruites. Una de les experiències que recomanem és fer un home-stay amb una família, per exemple a Tad Lo. En aquesta petita localitat, coneguda per les seves cascades, vam conèixer una família encantadora que ens va acollir a casa seva, ens va ensenyar a cuinar plat típic laosià (arros, verdures i salses molt picants fetes amb bitxo), ens va deixar dormir als seus llits i ens van tractar com un més, per una quantitat simbòlica.

La última parada de la nostra ruta ve ser una visita al mític Mr. Vieng, un productor de cafè ecològic local que ens va ensenyar el procés artesanal d’elaborar aquest producte, amb amor i sense productes químics. I, òbviament, vam fer un tast.

Avís per navegants, en època de monsó (entre maig l i octubre) les carreteres sense asfaltar es tornen pistes de fang in-circulables. Nosaltres vam caure diversos cops, i el vent i la pluja ens van obligar a més d’un impermeable pel camí. Tot i així, és una ruta molt recomanable per fer al teu ritme, anar parant quan veus alguna cosa que et crida l’atenció i gaudir de la natura en estat pur (una cosa molt fàcil i comú a tot el país, afortunadament).

Vídeo resum de Laos