A càmera lenta | Els pescadors del llac Inle a Birmània - A càmera lenta
Situat al cor de l'estat Shan, el llac Inle fa 22km de llarg i 10km d'ample. L'envolten unes 200 poblacions, algunes d'elles flotants sobre l'aigua, habitades per més de 15 ètnies diferents: els intha, els akha, els khun, els liso, els eng o els akhu.
asia,birmania,llac,inle,pescadors,myanmar,palaung,poble flotant,Red Mountain Estate Vineyards & Winery,shan,viatge,motxilla
548
post-template-default,single,single-post,postid-548,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Pescadors del llac Inle a Birmània

Els pescadors del llac Inle a Birmània

Llencen les xarxes a l’aigua i les recullen amb les dues mans, miren cuidadosament si hi ha algun peix i comencen un altra vegada el procés. No estan quiets, es mouen lentament mentre remen amb el peu. Sí, sí, amb el peu. Ho fan amb total naturalitat, com si fos el més normal del món.

Situat al cor de l’estat Shan, el llac Inle fa 22km de llarg i 10km d’ample. L’envolten unes 200 poblacions, algunes d’elles flotants sobre l’aigua, habitades per més de 15 ètnies diferents: els intha, els akha, els khun, els liso, els eng o els akhu.

Pescadors del llac Inle a Birmània

Pescadors del llac Inle a Birmània

El llac Inle és un altre dels principals destins turístics al circuit de Birmània. Per aquest motiu, s’ha d’avisar des del principi al guia que no vols fer la ruta turística que tenen programada amb parades a les fàbriques de teixits, als humiliants espectacles de les dones de l’ètnia Palaung (conegudes com les dones girafa) o als restaurants caríssims en relació a la qualitat-preu. Si esquives aquests tours, no et decebràs i no perdràs el dia visitant “atraccions” fetes a mida pels turistes. Actualment hi ha cinc mercats, que s’alternen cada dia a una localitat diferent i a on les diferents ètnies venen fruites, verdures, productes típics i, ara també, souvenirs.

Nosaltres vam gaudir contemplant la manera de viure del poble flotant, obligats a desplaçar-se en barca, els horts cultivats a sobre l’aigua i observar, sorpresos, com els experimentats pescadors es guanyaven el jornal.

Passejant en bicicleta, la Marta va trobar la Red Mountain Estate Vineyards & Winery, així que va aprofitar l’avinentesa per visitar la bodega (només n’hi ha dues en tot Birmània) i fer un tast de vins amb unes vistes espectaculars de la regió. No era la Toscana… però tenia el seu encant!

Vídeo resum de Birmània