A càmera lenta | Mont Popa, el volcà dels 37 nats
El Popa Taung Kalat al cim del Mont Popa.
birmania,myanmar,mont popa,bagan,popa taung kalat,temple,777 esglaons,viatge,motxilla
431
post-template-default,single,single-post,postid-431,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Mont Popa, Birmània

Mont Popa, el volcà dels 37 nats

Diuen que els orientals cada vegada estan més occidentalitzats, doncs els micos a Birmània no es queden enrere, és fàcil veure’n als temples bevent refrescos de llauna amb palleta…

Mont Popa, Birmània

Mont Popa, Birmània

Aquest espectacle es pot veure en directe durant l’ascens al Popa Taung Kalat, un monestir que es troba a la cima Mont Popa, un volcà inactiu des de fa 250 mil anys que s’alça a 1.518 metres sobre el nivell del mar i es troba a 50 kilòmetres dels famosos temples de Bagan. El Mont Popa és conegut, no només per ser un lloc visualment bonic i pintoresc, sinó perquè és un dels centres de peregrinació més importants d’aquest país donat hi habiten el 37 “nats” de Birmània.

Mont Popa, Birmània

Mont Popa, Birmània

Els “nats” són esperits amb poder per protegir o fer mal als humans. Una superstició birmana animista diu que no s’ha de pujar al Mont Popa vestit amb roba vermella, negre o verda, ni portar carn, per no ofendre’ls. Tant els viatgers curiosos com els fidels, han d’anar preparats per pujar els 777 esgraons obligatoris per arribar al cim i anar amb els cinc sentits ben oberts per vigilar que les desenes de micos que hi ha pel camí no et prenguin la beguda, el menjar o alguna cosa que els hi cridi l’atenció!

Per nosaltres, el millor de tot va ser pujar al Popa Mountain Resort, a la muntanya del davant, per veure en perspectiva com aquest volcà sobresurt entre la immensa esplanada mentre cau el sol, una imatge màgica!

Vídeo resum de Birmània