A càmera lenta | MONGÒLIA
A càmera lenta és una web i un blog de viatges per a viatgers curiosos, "motxillers" sense presses, que vulguin sentir i contemplar els moments i les persones, i que els hi agradin les fotos i els vídeos amb una mirada diferent, més intimista. A càmera lenta també vol ser un web de viatges per conscienciar sobre el turisme responsable, sobre el respecte a la natura i a les persones.
Meta keywords acameralenta,camera,lenta,camara,slowmotion,lenta,blog,viatge,viaje,trip,motxila,mochila,backpack,dit,fer dit,autoestop,dedo,hitchhiking,viatger,viajero,traveller,asia,america,oceania,africa,europa,europe,catalunya,cataluña,catalonia,barcelona,vic,osona,fotos,photo,picture,video,text,texto,blogger,curiositat,curiosidad,curiosity,cultura,culture,trajecte,trayecto,journey,ruta,route,couchsurfing,relocation,web de viatges,web de viajes,travel blog,volta al mon,vuelta al mundo,round the world trip,aventura,adventure,angel amargant,marta vilanova,audiovisual,audiovisual,documental,documentary,pais,country,poble,pueblo,people,turisme,turismo,tourism,transport,transporte,transportation,
15641
page-template-default,page,page-id-15641,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

CONSELLS PER VIATJAR A MONGÒLIA

Mongòlia és un país tant gran com desconegut. A nosaltres ens van sorgir molts dubtes abans d’arribar i, al final, ho vam fer tot sobre la marxa. Aquí us deixem alguns consells que us poden ser útils abans i durant el viatge:

 • “Tour organitzat”: sí o no? A priori sembla l’única opció, però no ho és:
 1. Hi ha bus per anar al llac Khövsgöl, surt de l’estació d’autobús d’Ulaanbaatar i triga 17 hores. Després pots agafar un cotxe compartit a Hatgal, una petita localitat al sud del llac, on hi ha diversos allotjaments per a turistes. Allà pots decidir a quina part del llac vols anar.
 2. Fer autoestop a Mongòlia (gratis). Nosaltres per fer 700 km (de Hatgal a Uliastai) vam trigar gairebé una setmana. L’amabilitat dels nòmades mongols no té límit, fins al punt que tothom que ens recollia ens portava a casa seva i ens demanava que ens quedéssim a dormir. Una experiència inoblidable!
 3. “Qualsevol persona amb cotxe és taxista”. Ull amb aquesta afirmació! Nosaltres en un moment de desesperació vam agafar a un conductor perquè ens portés de Uliastai a Bayan-Ulgii (850km aprox.). Vam tardar una setmana i vam punxar 8 vegades. Sort que portàvem un mapa i vam poder guiar al nostre conductor fins al destí.
 4. Pots entrar en qualsevol iurta que et trobis pel camí? La resposta és: sí! Nosaltres vam parar a descansar i a dormir. Els pots donar diners, compartir menjar, etc.
 5. Nosaltres només vam contractar una excursió de 4 dies per veure les muntanyes de l’Altai i els llacs Khoton i Khurgan a l’oest de Mongòlia. L’excursió de 4 dies (3 nits) ens va costar uns 160€ (per persona, érem 3) i incloïa el guia, jeep rus, permisos per entrar al parc nacional, allotjament i dietes. Ho vam agafar a l’agència de Kazakh Tours (https://www.kazakhtour.com/)
 6. Si viatges amb un pressupost baix i vols anar d’Ulaanbaatar a Bayan Olgii per terra (1650km), hi ha un bus diari que triga entre 40-50 hores. Nosaltres vam conèixer a uns guies al mercat negre que tenien una mini-van i ens van oferir anar amb ells a meitat de preu que el ticket del bus.

 

 • Si no tens roba d’abrigar i no vols gastar molts diners, pots anar al mercat negre (Naran Tuul). Allà podràs comprar roba d’hivern nova o de segona mà (Ull! No és de bona qualitat).
 • Si ets vegetarià o no ets molt carnívor, porta provisions de galetes, llaunes o fruites (pomes/plàtans) que podràs comprar a grans ciutats com: UB, Hatgal, Ulastai o Khovd. Pensa que a les cases nòmades esmorzaràs, dinaràs i soparàs sempre el mateix. Mongòlia no es caracteritza per la seva bona oferta gastronòmica!
 • Porta una guia o unes fotocòpies amb frases en mongol i kazakh, et seran molt útils per poder comunicar-te amb els nòmades. Passareu moltes hores amb ells i parlar amb ells és enriquidor i divertit.
 • Porta un mapa de carreteres (pel que pugui passar). Així podràs veure el país a escala.
 • Temperatura. Nosaltres vam estar allà tot el mes de setembre del 2014. Sempre vam anar amb roba d’abrigar. La temperatura va ser bona fins al 20 de setembre que va començar a nevar. A partir d’octubre fa un fred que pela… A l’hivern poden arribar a temperatures extremes fins a -50!
1Comment

Post A Comment