A càmera lenta | El Mae Tao Clinic atén a més de 300 pacients cada dia de forma gratuïta a Mae Sot
El Mae Tao Clinic el va crear la Dra. Cynthia Maung l'any 1989 per atendre als birmans que fugien de les repressions violentes en les manifestacions pro-democràcia a Birmània. La clínica atén cada dia entre 300 i 400 pacients birmans de forma gratuïta*.
asia,birmania,mae sot,myanmar,hospital,tailandia,viatge,motxilla,mae tao
623
post-template-default,single,single-post,postid-623,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

El Mae Tao Clinic atén a més de 300 pacients cada dia de forma gratuïta a Mae Sot

Visitar el Mae Tao Clinic ha estat una de les experiències més enriquidores d’aquest viatge. Quan veus amb els teus ulls la gran tasca que estan fent en aquest hospital, te n’adones que avançar cap a una societat millor és possible.

El Mae Tao Clinic el va crear la Dra. Cynthia Maung l’any 1989 per atendre als birmans que fugien de les repressions violentes en les manifestacions prodemocràcia a Birmània. La clínica atén cada dia entre 300 i 400 pacients birmans de forma gratuïta*. L’hospital, que compta amb la vinculació de més de 600 professionals locals i internacionals de forma voluntària i interna, disposa d’una àmplia especialització de pediatria, llevadora, tractament de malalties cròniques i malària, oculista, dentista, acupuntura o elaboració de pròtesis (la majoria són fruit de les mines antipersones). I no només això, també imparteixen cursos d’especialització per metges birmans i fan formació per persones interessades en primeres cures. També ofereixen allotjament i dos àpats al dia pels familiars dels pacients ingressats.

Molts dels pacients que atenen creuen il·legalment la frontera per rebre atenció sanitària i tractaments gratuïts. Alguns d’ells tarden dies a arribar, altres estan setmanes estalviant per pagar el viatge i pregant perquè no els pari la policia tailandesa abans d’arribar a destí i els demanin diners, o encara pitjor, els deportin.

La Sue Sue explica: “estic amb la meva filla de dos mesos a l’hospital des de fa dos dies. Té un problema de pulmó i estarà ingressada uns dies més. Vaig creuar la frontera arriscant-me a què em detingués la policia per no tenir documentació”. La Tin Tinc See és infermera-supervisora i s’ocupa dels nens i nenes hospitalitzades. Va venir expressament a Mae Sot per fer de treballadora social i ajudar als treballadors immigrants “és molt gratificant veure com els meus pacients es curen, encara que també hi ha la part negativa. A vegades, per por o per falta de recursos, tarden massa a venir i quan arriben ja és massa tard i no podem fer-hi res”.

Si voleu conèixer més a fons el projecte, podeu visitar la pàgina web: http://maetaoclinic.org/

* La sanitat no és gratuïta ni a Birmània ni a Tailàndia. Cada cop que es visiten al metge han de pagar i, les sumes de diners per tractar algunes malalties és molt elevada i inaccessible per una gran part de la població.

Vídeo resum de Birmània