A càmera lenta | Luang Prabang, la fusió perfecta entre arquitectura laosiana i colonial
Situada a 425km al nord de la capital de Laos, Luang Prabang és el viu exemple de la fusió entre l'arquitectura colonial francesa del s.XIX i s.XX i les estructures locals. Rodejada per frondoses muntanyes i abraçada pels rius Mekong i Nam Khan, la ciutat conserva en perfecte estat els carrers de pedra, edificis francesos i més de cinquanta temples budistes.
asia,laos,ciutat,colonial,luang prabang,tak bat,that chomsi,viatge,motxilla
667
post-template-default,single,single-post,postid-667,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Luang Prabang

Luang Prabang, la fusió perfecta entre arquitectura laosiana i colonial

Normalment no parlem de ciutats al blog, però Luang Prabang mereix una menció especial. Situada a 425km al nord de la capital de Laos, Luang Prabang és el viu exemple de la fusió entre l’arquitectura colonial francesa del s.XIX i s.XX i les estructures locals. Rodejada per frondoses muntanyes i abraçada pels rius Mekong i Nam Khan, la ciutat conserva en perfecte estat els carrers de pedra, edificis francesos i més de cinquanta temples budistes.

Luang Prabang

Luang Prabang

És una ciutat on es pot passejar sense rumb durant hores, meravellant-se del seu entorn privilegiat i sorprenentment net, sense saber si estàs a un poblet de l’interior de França o a una capital laosiana. Segurament que sigui Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, té alguna cosa a veure amb el seu excel·lent estat de conservació i pulcritud.

L’oferta gastronòmica de la ciutat és molt variada. A banda dels plats típics del país a la serva dieta conserven productes francesos com la baguet o la crep. Una delícia!

 

Les millors vistes de Luang Prabang es poden veure des de l’estupa That Chomsi, situada al cim d’un petit turó. La majoria de turistes van a veure la posta de sol, però al matí s’hi està molt tranquil i es pot gaudir en silenci del paisatge.

A Luang Prabang, igual que altres localitats de Laos, Birmània i Tailàndia on es pràctica el budisme Theravada, és tradicional la cerimònia del “tak bat”, és a dir, que els monjos surtin en silenci i en fila a primera hora del dia a recollir els aliments que li donen els locals. En aquesta ciutat, aquest acte religiós s’ha convertit en un espectacle turístic on no es respecta als monjos ni el seu ritual, per aixó recomanem veure-ho en unes altres ciutats i no llevar-se a les cinc de la matinada per res.

Vídeo resum de Laos