A càmera lenta | L'orfenat de gibons Highland Farm & Gibbon Sanctuary de Tailàndia
Quan viatges sense itinerari sovint apareixes en indrets que, sense esperar-ho, t’alegren el dia. Això ens va passar buscant una cascada a prop de Mae Sot. Vam acabar coneixent un projecte entranyable: un orfenat de gibons, el “Highland Farm & Gibbon Sanctuary“.
asia,tailandia,mae sot,orfanat,santuari d'animals,gibó,ong,turisme responsable,viatge,motxilla
322
post-template-default,single,single-post,postid-322,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Orfenat de gibons Highland Farm & Gibbon Sanctuary de Tailàndia

L’orfenat de gibons Highland Farm & Gibbon Sanctuary de Tailàndia

Quan viatges sense itinerari sovint apareixes en indrets que, sense esperar-ho, t’alegren el dia. Això ens va passar buscant una cascada a prop de Mae Sot, a Tailàndia. Vam acabar coneixent un projecte entranyable: un orfenat de gibons, el “Highland Farm & Gibbon Sanctuary“.

Els gibons, de la família dels primats, no només pateixen la desforestació de la selva del sud-est asiàtic sinó que també són molt desitjats pels caçadors. Aquests maten a les mares per roba’ls-hi les cries i vendre-les com a mascotes. Una vegada els gibons han viscut en captivitat, és difícil retornar-los al seu habitat, sobretot perquè molts d’ells tenen amputacions d’extremitats o malformacions pels cops rebuts quan cauen dels arbres quan els intenten capturar. Els més afortunats són acollits o rescatats per la protectora, on els hi donen atenció sanitària, menjar i un espai per ajudar-los a tenir una vida digna. Del nostre pas per la granja recordem la mirada d’en George, un gibó sense braç a qui li encanta que li rasquin l’esquena… Recorda que els animals s’han de veure en llibertat, o si més no, en centres de recuperació com el Highland Farm & Gibbon Sanctuary. Moltes vegades, i potser perquè no es té la informació necessària, hi ha persones que els hi fa gràcia fer-se fotos amb animals pel carrer o visitar zoos, però sovint, darrera d’aquestes pràctiques hi ha la caça i el maltractament indiscriminat d’animals. Des de “a càmera lenta” diem NO a la compra-venta d’animals!

Recomanacions

Podeu col•laborar amb aquest projecte apadrinant un gibó. Trobareu tota la informació a www.gibbonathighlandfarm.org

A la web de l’associació de turisme responsable FAADA hi trobareu informació sobre l’explotació d’animals a Tailàndia i a la resta del món.

Vídeo resum de Tailàndia