A càmera lenta | Kakku, un indret secret a l'estat Shan, a Birmània
Unes 2.500 estupes, algunes mig derruïdes pel pas del temps, devorades per la vegetació, les campanetes repicant amb el vent i absència de turistes.
asia,birmania,shan,inle,kakku,viatge,motxilla
633
post-template-default,single,single-post,postid-633,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Kakku, Estat de Shan, a Birmània

Kakku, un indret secret a l’estat Shan, a Birmània

Moltes persones que visiten Birmània s’enduen per sobre de tot el record de l’incomparable Bagan. Però si hi ha un altre indret que perdurarà a la nostra memòria quan tornem a casa, aquest serà Kakku i, naturalment, el seu entorn.

Unes 2.500 estupes alineades, algunes mig derruïdes pel pas del temps, devorades per la vegetació, les campanetes repicant amb el vent i l’absència de turistes, fan que aquest indret agafi un aire molt místic.

La llegenda explica que el rei Ashoka, cap al segle III aC, va propagar el budisme per l’Índia i també a Birmània. Com a acte de caritat va construir 84.000 pagodes. Per això, algunes pagodes de Birmània porten el seu nom. I segons la llegenda, les més antigues de Kakku, van ser construïdes per ell.

Kakku es troba a l’estat de Shan. La forma més còmode d’arribar, i probablement l’única, és contractant una barca des d’algun dels pobles que voregen el llac Inle.

Un cop arribes al cim on hi ha les estupes, recomanem agafar un dels petits camins que surten del recinte i enfilar-se a algun turonet per tenir una meravellosa vista aèria. Silenci, la brisa, el repicar de les campanes fent música amb el vent… Poder no és tan gran i majestuós com Bagan, però la seva bellesa i la seva màgia faran que el temps s’aturi per uns instants.

Vídeo resum de Birmània