A càmera lenta | Hpa-An, Birmània, no hi passis de llarg!
Una de les nostres prioritats quan viatgem és fer-ho per vies terrestres, és a dir, agafar el mínim d’avions possibles. D’aquesta manera gaudim més del país, ens enriquim amb el seu paisatge, tenim més contacte amb els habitants locals i, per consciència, contaminem menys.
asia,birmania,hpa-an,jardins,kyauk kalap,lumpini,myanmar,myawaddy,viatge,motxilla
400
post-template-default,single,single-post,postid-400,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Hpa-An Birmània

Hpa-An, Birmània, no hi passis de llarg!

Una de les nostres prioritats quan viatgem és fer-ho per vies terrestres, és a dir, agafar el mínim d’avions possibles. D’aquesta manera gaudim més del país, ens enriquim amb el seu paisatge, tenim més contacte amb els habitants locals i, per consciència, contaminem menys.

Quan et planteges creuar a Birmània per terra et sorgeixen molts dubtes, sobretot perquè és un pas relativament nou i no tens gaire clara la situació socio-política del país, però el que mai et passaria pel cap és mirar si pots viatjar qualsevol dia de la setmana. A causa de les condicions de la carretera de muntanya que separa Myawaddy, el primer poble de Birmània, amb Hpa-An, els cotxes només poden anar en sentit “Birmània” els dies parells i en direcció “Tailàndia” els dies senars.

La famosa carretera que uneix Myawaddy i Hpa-An és una muntanya russa. Corbes i més corbes amb precipicis de vertigen deixen entreveure un paisatge accidentat preciós. Les muntanyes càrstiques combinades amb els extensos camps d’arròs t’avisen que has encertat triant aquesta ruta. Quan arribes a quotes altes del camí, les grans planures amb els turons dispersats semblen una mar calmada amb illots que sobresurten de l’aigua.

Els pobles petits son com miralls de l’ànima d’un país, sobretot si no estan adaptats pel turisme. En aquests pots veure la seva manera de viure, tastar la gastronomia local, anar al mercat matinal a comprar fruita o passejar sense destí. Hpa-An, la capital de l’estat Kayin, va ser el nostre primer contacte amb Birmània. El caos ens va donar la benvinguda. En aquest cas el més interessant no es troba al centre del poble sinó als seus voltants. Durant tot el dia vam tenir el factor “uuaaauu!” a la boca. L’entorn magnífic, sobretot en època de pluges i, Kyauk Kalap, una pagoda única emplaçada a sobre d’un inusual roc enmig d’un llac, ens va deixar bocabadats. Vam ser incapaços de comptar quantes escultures de buda hi ha als jardins de Lumpini. A causa de les inundacions i d’una avaria a la moto ens vam quedar tirats i ens va ser impossible veure les coves. Segur que hi haurà una propera vegada!

Vídeo resum de Birmània