A càmera lenta | Els llacs del Cotillo, una de les meravelles de Fuerteventura
Fuerteventura presumeix de tenir les millors platges de les Canàries, de l'estat i alguns diuen d'Europa. Aquesta terra àrida, volcànica, despoblada i salvatge, et permet gaudir de la natura en el seu estat més pur amb un microclima de 20 graus de mitjana durant tot l'any.
europa,canaries,illes,fuerteventura,viatge,motxilla,platja
16239
post-template-default,single,single-post,postid-16239,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Lagos del Cotillo, Fuerteventura-Islas Canarias

Lagos del Cotillo, una de les meravelles de Fuerteventura

Ara que comencem a pensar en vacances, si viatjar a prop, anar lluny, fer platja o muntanya, Fuerteventura és el destí que et permet empaquetar-ho tot: estar relativament a tocar de casa, sentir que estàs lluny i gaudir del mar, el desert i la muntanya. A més, no és gaire difícil estar sol al mig d’un paratge espectacular.

Fuerteventura presumeix de tenir les millors platges de les Canàries, de l’estat i, alguns diuen, d’Europa. Aquesta terra àrida, volcànica, despoblada i salvatge, et permet gaudir de la natura en el seu estat més pur, amb un microclima de 20º de mitjana durant tot l’any. Sovint pensem que les “illes de postal” estan a l’altra banda de l’Atlàntic o del Pacífic, però només a tres hores de casa tenim Fuerteventura, un indret que combina desert, muntanyes, cales situades al costat de penya-segats i platges quilomètriques, allunyades dels cotxes, la contaminació i el soroll. Això sí, t’has de donar temps per investigar l’illa pel teu compte i fugir de les grans infraestructures insostenibles creades pel turisme de masses que et poden crear una imatge totalment distorsionada de la realitat d’aquesta illa que la UNESCO va fer bé de protegir l’any 2009.

Lagos del Cotillo, Fuerteventura-Islas Canarias

Lagos del Cotillo, Fuerteventura-Islas Canarias

A l’extrem nord-occidental de Fuerteventura hi ha un petit poble pesquer anomenat El Cotillo amb carrerons estrets, cases d’un blanc impol·lut, bon peix fresc, el típic “sancocho canario” i surfistes. Al nord de la localitat, pel camí del fotogènic Far del Tostón, seguint un camí de carro, hi ha els anomenats Llacs del Cotillo. Són una sèrie de piscines naturals d’aigua clara i transparent que descansen tranquil·lament sobre l’aigua brava de l’Atlàntic. Es formen entre el mar i la platja, entre les roques volcàniques puntegudes i la sorra blanca i fina. Els llacs, molt condicionats per la marea, viuen diferents fases al llarg del dia. Si hi vas al matí, hi ha menys aigua i més pedra que si hi vas a la tarda.

Lagos del Cotillo, Fuerteventura-Islas Canarias

Lagos del Cotillo, Fuerteventura-Islas Canarias

Una de les curiositats d’aquest indret són els refugis circulars, d’aproximadament mig metre, fets de pedra volcànica i que es construeixen a la platja per resguardar-se del vent. Aquest pot arribar a ser força molest perquè no deixa de bufar incansablement durant tot el dia, de matí a vespre. Dins d’aquestes simples “refugis” a cel obert el vent passa de llarg, es pot llegir, contemplar l’horitzó relaxadament i fer nudisme discretament, una pràctica molt habitual a tota l’illa, especialment per la gent gran.

Consells de viatge

La forma més còmoda de veure l’illa és llogant un cotxe i improvisant segons les preferències l’allotjament. És relativament fàcil dormir en un hostal, llogar una caseta de pescadors, etc. Més informació sobre l’illa en aquesta guia: http://www.visitafuerteventura.com/