A càmera lenta | Els dofins del riu Irauadi
El conegut com a dofí d'Irauadi o "Orcaella brevirostris" és una espècie de cetaci que es caracteritza per tenir el cap rodó i sense morro.
asia,cambodja,dofí,irauadi,irawadi,kratie,mekong,viatjar,motxilla,barca
833
post-template-default,single,single-post,postid-833,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Dofins Irauadi a Cambodja

Els dofins del riu Irauadi

Pensàvem que veure al dofí Irauadi era una llegenda urbana o una “turistada” preparada pels ingenus que visiten les 4.000 illes al sud de Laos. En aquesta zona, et porten a un llot i creuen la línia imaginària que hi ha entre la frontera de Laos i Cambodja a l’extens riu Mekong. Allà estan! Hi ha una dotzena de dofins que deixen veure les seves aletes de tant en tant.

Però, qui són aquests curiosos dofins? El conegut com a dofí d’Irauadi o “Orcaella Brevirostris” és una espècie de cetaci que es caracteritza per tenir el cap rodó i sense morro. La seva aleta dorsal és petita i curta mentre que les dues aletes inferiors són llargues i amplies. Aquest animal està considerat en perill d’extinció segons l’organització WWF degut, com sempre, a l’ésser humà i als seus cruels mètodes de pesca (estenen les xarxes al riu i els dofins queden atrapats). Segons hem llegit, sembla que no és un dofí de riu com ens havien dit, sinó que és una espècie que viu a prop de la costa i se sent còmode en rius com el Mekong o l’Irauadi. Nosaltres no els vam anar a veure a les 4.000 illes, sinó que vam aprofitar la nostra visita a la ciutat de Kratie per fer el trajecte pel riu Irauadi, on el guia ens va explicar que hi ha un centenar d’exemplars. Allà, vam gaudir com nens buscant els dofins mentre quedàvem xops sota la intensa pluja monsònica.

Nota: Els dofins no salten i són difícils de fotografiar, però a internet hi ha imatges on es veuen perfectament.

Vídeo resum de Cambodja