A càmera lenta | Descobrint Mongòlia!
Mongòlia és el país on, quan surts d'Ulan Bator, la capital, retrocedeixes en el temps. Estar aquí és un luxe perquè et pots permetre desconnectar del món.
asia,mongolia,ulan bator,ulaanbaatar,altai,autoestop,autostop,khövsgöl,viatge,motxilla
862
post-template-default,single,single-post,postid-862,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Camell a l'estepa Mongola

Descobrint Mongòlia!

Mongòlia és el país que ha marcat el nostre viatge: ens ha sorprès, ens ha meravellat, ens ha fet viure aventures, ens ha fet riure i plorar… Però per davant de tot, ens ha ensenyat una lliçó de vida inoblidable: com ser feliç en condicions extremes, amb senzillesa, sense destruir la natura, pensant en “l’ara”, compartint bones estones en família o contemplant tranquil·lament les hipnotitzants estepes de l’oest del país.

Mongòlia és el país on, quan surts d’Ulan Bator, la capital, retrocedeixes en el temps. Estar aquí és un luxe perquè et pots permetre desconnectar del món. Això sí, has d’aprendre a oblidar les coses que fins aquell moment havien estat bàsiques per tu. S’ha acabat el wi-fi, els lavabos, les dutxes, les carreteres asfaltades, els senyals indicadors, oblida’t de la dieta vegetariana lliure de grasses i sucres saturats. Pensa que el teu esmorzar, dinar i sopar seran el mateix cada dia. A la nit fa fred, l’estufa es para, les iurtes estan obertes pel sostre i hauràs d’esperar fins l’endemà per escalfar-te… I tot i així, pensem: “No canviaríem res de tot el que hem viscut aquí”.

Conviure amb una família nòmada

Conviure amb una família nòmada

Hi ha moltes maneres de viure aquest país, segurament la més còmoda i fàcil sigui amb un tour organitzat, això sí, deixant poc marge per la improvisació i la cartera. Nosaltres, que ens agrada viatjar pel nostre compte i sense planejar, no acabàvem de veure gaire clar travessar Mongòlia sols, però volíem aventura i estar uns dies amb les famílies nòmades. Així que després de comprar un mapa del país ho vam decidir: faríem dit i bus (quan en trobéssim algun). La ruta traçada sortia d’Ulan Bator, seguidament visitaríem el llac Khövsgöl, situat al nord del país, tocant a la frontera amb Rússia, i després faríem autoestop fins a l’oest, creuant les estepes fins a les muntanyes de l’Altai: comença l’aventura!

Oest de Mongòlia, terra de Kazakhs

Oest de Mongòlia, terra de Kazakhs

Vídeo resum de Mongòlia