A càmera lenta | La cova de Tham Khong Lor a Laos, una de les meravelles geològiques del sud-est asiàtic
Tham Kong Lor, és una cova formada per un túnel de pedra calcària de 7km de llarg que arriba a fer 90 metres d’altura i on flueix el riu Hinboun.
asia,laos,cova,tham khong lor,hinboun,viatge,motxilla
641
post-template-default,single,single-post,postid-641,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Cova Tham Khong a Khong Lor, Laos

La cova de Tham Khong Lor a Laos, una de les meravelles geològiques del sud-est asiàtic

Preguntes a qui preguntis, et dirà que el que més l’ha impressionat de Laos és el seu entorn, la seva naturalesa. Vagis on vagis, quilòmetres de muntanyes frondoses i rius carregats d’aigua, t’acompanyaran.

El súmmum el vam trobar quan vam arribar a Khong Lor, un petit poble de cases de fusta situat al centre de Laos, extensos camps d’arròs, un rierol a on es banyen els infants i una carretera d’un carril que el creua. Al final, es troba Tham Kong Lro, una cova formada per un túnel de pedra calcària de 7km de llarg que arriba a fer 90 metres d’altura i on flueix el riu Hinboun.

Quan puges a la barca, et poses l’armilla i et donen el frontal, et comença a pujar l’adrenalina, però fins que comences a entrar a la cova no sents d’immensitat de l’indret. Sense llum, foscor total. Només s’esc olta el motor i algunes gotes caient de les estalactites. Encara que sembli impossible, arribes a una petita platja de sorra, aquí amb una llum tènue, pots veure les estalactites, estalagmites i les formacions calcàries que s’han anat formant durant segles.

Cova Tham Khong a Khong Lor, Laos

Cova Tham Khong a Khong Lor, Laos

Sens dubte, un lloc impossible descriure amb paraules. No és estrany que alguns es refereixin a ella com “una de les meravelles geològiques del sud-est asiàtic”. Nosaltres donem suport a aquesta afirmació!

El camí fins a la cova és llarg, però fàcil. Bus públic de Vientiane fins a Khong Lor. Quan marxis, si et dirigeixes al sud, hauràs de fer una combinació de tuk-tuk (Khong Lor-Savannakhet) i bus nocturn fins a Pakse.

Cova Tham Khong a Khong Lor, Laos

Cova Tham Khong a Khong Lor, Laos

Vídeo resum de Laos