A càmera lenta | Colabora Birmania, una ONG que escolaritza i alimenta a més de 500 nenes i nens desplaçats a Tailàndia
Colabora Birmània treballa desenvolupant projectes en educació, infraestructura i salut per ajudar als birmans desplaçats a Tailàndia.
aisa,tailandia,mae sot,colabora birmania,birmania,ong,viatge,motxilla
368
post-template-default,single,single-post,postid-368,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
ONG-Colabora Birmania-Mae Sot-Tailàndia

Colabora Birmania, una ONG que escolaritza i alimenta a més de 500 nenes i nens desplaçats a Tailàndia

Durant la nostra estada a Mae Sot vam conèixer el projecte de l’ONG Colabora Birmània. L’organització treballa desenvolupant projectes en l’àmbit d’educació, infraestructura i salut per ajudar als birmans desplaçats a Tailàndia. Es calcula que n’hi ha entre 2 i 3 milions vivint en situació irregular en aquest costat de la frontera. Només a l’àrea de Mae Sot s’estima que hi ha uns 20.000 nens sense escolaritzar.

ONG-Colabora Birmania-Mae Sot-Tailàndia

ONG-Colabora Birmania-Mae Sot-Tailàndia

Com ens diu en Javi García, un dels fundadors i director de Colabora Birmania, “els nens i les nenes són els més vulnerables a caure en la prostitució infantil, explotació laboral i tràfic d’òrgans i persones, per això, el nostre objectiu és escolaritzar el màxim d’infants. D’aquesta manera garantim una educació mínima, protecció i un àpat diari a tots els nens i nenes que venen a les nostres escoles”.

Nosaltres vam gaudir com nens pintant la nova escola bressol, Chicken School, però encara ens vam divertir més quan vam veure les cares de felicitat dels més de 500 estudiants que hi ha repartits entre les escoles Chicken School i Km42. Una de les coses que més ens ha agradat és que Colabora Birmania ha impulsat la creació d’horts, granges o piscifactories per millorar l’alimentació dels infants i donar una petita empenta en l’economia d’aquests projectes, com passa al Km42, al camp de refugiats de Mae La Oon o a l’orfenat Safe Haven.

ONG-Colabora Birmania-Mae Sot-Tailàndia

ONG-Colabora Birmania-Mae Sot-Tailàndia

Si voleu conèixer la gran tasca que està realitzant Colabora Birmania i ajudar en algun dels seus projectes, visiteu la web www.colaborabirmania.org

Vídeo resum de Tailàndia