A càmera lenta | Un circ per a la transformació social de Cambodja
Primer van fundar una escola d'art i una altra pública per oferir educació gratuïta. Seguidament, van crear l'escola de música i teatre i, finalment, l'escola de circ. Avui, més de 1.200 alumnes assisteixen a l'escola pública i 500 més es formen a les altres escoles alternatives.


asia,cambodja,circ,transformació social,cambodian circus,Phare Ponleu Slepak,Seam Reap,viatjar,motxilla
835
post-template-default,single,single-post,postid-835,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Circ Phare Cambodian Circus, Cambodja

Un circ per a la transformació social de Cambodja

Siem Reap és l’indret de Cambodja que rep més turistes. Només hi ha dos motius per parar en aquesta ciutat massificada i adaptada fins a un extrem insultant pel turisme, el principal i el que coneix tothom, són els temples d’Angkor i, l’altre, el nostre descobriment en aquesta visita, el “Phare, The Cambodian Circus“. El “Chills” és un espectacle de circ únic, divertit, fresc, amb un rerefons de cooperació, amistat, energia i ganes d’aprendre que els artistes transmeten al seu públic des del principi fins al final de la funció cada nit. 

Els actors i les actrius han estat formats a Phare Ponleu Slepak (PPS), una associació que facilita l’educació a través de les arts a la ciutat de Battambang. Joves procedents del carrer, orfenats i famílies desestructurades de la comunitat van a l’escola PPS per aprendre i expressar-se a través de les arts. L’associació és va formar fa 20 anys per 9 nens i els seu professor d’art, quan van tornar a casa procedents del camp de refugiats després de la caiguda dels Jemers Vermells. Primer van fundar una escola d’art i una altra escola pública per oferir educació gratuïta. Seguidament, van crear l’escola de música i teatre i, finalment, l’escola de circ. Avui, més de 1.200 alumnes assisteixen a l’escola pública i 500 més es formen a les altres escoles alternatives.El Sr. Dara Huot, estudiant del Phare Ponleu Selpak fa 14 anys i actualment directiu de l’organització, diu: “Conec des del primer grup que va estudiar a l’escola de Phare Ponleu Selpak. Ells actuen, eduquen i transmeten missatges importants a la nostra societat. Actualment són artistes professionals, ells ensenyen al Phare Ponleu Selpak, poden tenir una casa, una família i els seus fills poden anar a l’escola pública. Aquesta és una oportunitat, un luxe, que els primers estudiants no van tenir fa 14 anys. Moltes vides han canviat gràcies a les arts i aquest projecte”. “Per això”, afegeix, “m’agrada definir el “Phare, the Cambodian Circus” com un projecte innovador, pioner en desenvolupament social a través del concepte de negoci social que va fer popular el Nobel de la Pau, Professor Muhammad Yunus“
.

Després de conèixer aquest projecte i veure la carpa del circ plena de gom a gom, vam comprovar que és possible desenvolupar una activitat de turisme sostenible i cultural a un lloc tan explotat com Siem Reap, i així contribuir en la creació de llocs de treball dignes i en la formació de nous alumnes i artistes, que són el futur de Cambodja.


Vídeo de promoció de The Cambodian Circus

Trobareu més informació sobre aquest projecte a www.pharecambodiancircus.org

Vídeo resum de Cambodja