A càmera lenta | Cafè ecològic a Bolaven Plateau, a Laos
Laos és productor de cafè amb unes 5.000 famílies involucrades en la seva plantació. Sembren "aràbica", llavor que produeix un cafè d'alta qualitat i l'utilitzen de forma limitada perquè és més cara, i "robusta", amb la que fan un cafè més comú.
asia,laos,bolaven plateau,cafe,vieng,viatge,motxilla
756
post-template-default,single,single-post,postid-756,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Cafè ecològic a Bolaven Plateau, a Laos

Cafè ecològic a Bolaven Plateau, a Laos

Curiosament, Laos és productor de cafè d’ençà que els colons francesos el van introduir fa a prop de cent anys. La zona del Bolaven Plateau, altiplà situat al sud-oest del país, es coneguda per concentrar les plantacions del país, així que vam aprofitar la nostra visita per conèixer la plantació familiar ecològica del Sr. Vieng. Hi ha unes 5.000 famílies involucrades en la plantació de cafè. A Laos sembren “aràbica“, llavor que produeix un cafè d’alta qualitat i l’utilitzen de forma limitada perquè és més cara, i “robusta“, amb la que fan un cafè més comú. Aquests detalls, juntament amb el procés d’elaboració: com i a on sembrar o les tècniques per seleccionar el gra de cafè, és el que vam aprendre amb el Sr. Vieng.

Malauradament, no som amants del cafè laosià, és espès i dolç, però va ser interessant conèixer el procés artesanal d’elaborar-lo: amb amor i sense producte químics.

Nosaltres recomanem visitar la plantació durant el circuit en moto per l’altiplà del Bolaven Plaeau. A casa del Sr. Vieng podràs dinar, prendre cafè i fer la visita guiada a qualsevol hora.

Vídeo resum de Laos