A càmera lenta | El parc de Buda: art, simbolisme i misteri a Vientiane, Laos
El parc de Buda (Xieng Khuan), a trenta quilòmetres de la capital de Laos, Vientiane, és un museu a l'aire lliure creat per Luang Pu Bunleua Sulila, un monjo xaman que va voler integrar el budisme i l'hinduisme en un mateix indret. El parc conté una barreja d'obres com 200 estàtues de déus, humans, animals, dimonis, un gran buda reclinat de més de 120 metres i una carabassa gegant de tres pisos.
asia,laos,vientiane,buda park,parc,xieng khuan,viatge,motxilla
696
post-template-default,single,single-post,postid-696,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Buda Park a Laos

El parc de Buda: art, simbolisme i misteri a Laos

El parc de Buda (Xieng Khuan), a trenta quilòmetres de la capital de Laos, a Vientiane, és un museu a l’aire lliure creat per Luang Pu Bunleua Sulila, un monjo xaman que va voler integrar el budisme i l’hinduisme en un mateix indret. Així que el parc conté una barreja d’obres tant curioses com 200 estàtues de déus, humans, animals i dimonis, un gran buda reclinat de més de 120 metres i una carabassa gegant de tres pisos que representen l’infern, la terra i el paradís… i tot ben col·locat a sobre d’una moqueta de gespa.

Buda Park a Laos

Buda Park a Laos

El parc està considerat un lloc espiritual i, tot plegat crea una atmosfera mística i misteriosa, que fa que en algun moment se’t posi la pell de gallina contemplant les mirades enigmàtiques d’aquestes obres d’art.

Si no en tensprouambaquestparc, has de saber que el seu creador, després de la revolució del 1975, va fugir a Tailàndia i hiva crear un altreparcsemblant, Sala KaewKu, just a l’altrecostat del riuMekong, a NongKhai.

Vídeo resum de Laos