A càmera lenta | Austràlia. Road Trip. Capítol 1. De Darwin a Melbourne en furgoneta - Parc Nacional de Litchfield
Recorregut de dos motxillers en furgoneta de Darwin a Melbourne (Austràlia). El viatge inclou parades a Litchfield, Katherine Gorge, Devils Marbles, Uluru, Great Ocean Road, entre d'altres. El primer capítol explica el recorregut i la primera parada, el Parc Nacional de Litchfield.
Australia,Australia,Darwin,Melbourne,furgoneta,caravana,Litchfield,Uluru,motxilla,viatge
15961
post-template-default,single,single-post,postid-15961,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Austràlia-Stuart Highway

Austràlia. Road Trip. Capítol 1. De Darwin a Melbourne en furgoneta – Parc Nacional de Litchfield

Teníem un somni: creuar Austràlia de nord a sud amb un furgoneta, i ja l’hem complert! La distància que separa Darwin de Melbourne, a Austràlia és de 3.700km, que seria com anar de Barcelona a Moscou per carretera. I ho hem fet, de fet, nosaltres hem fet 5200 km! Van ser molts dies conduint amb una vella furgoneta destartelada, de nom Anacarda (triat per nosaltres). Anar des de l’immens Litchfield National Park o el Katherine Gorge, endinsant-se al desert, àrid, despoblat i salvatge del Territori del Nord fins a arribar al cor d’Austràlia, on hi ha la impressionant muntanya sagrada pels aborígens, l’Uluru, és tota una llarga aventura!

Darwin-Austràlia

Darwin-Austràlia

Això només és la meitat del trajecte, llavors el camí segueix cap al sud seguint l’única carretera, esquivant tempestes elèctriques i fugint de la intensa calor i els insectes. De sobte, quan pensaves que mai arribaria aquest moment, veus el mar, fa vent i la temperatura baixa considerablement. Comença la famosa Great Ocean Road, que ressegueix la costa de l’estat de Victoria pel ferotge Oceà Antàrtic fins a Melbourne. Una ruta intensa de contrastos, un viatge inoblidable.

El punt de partida del “road trip” (viatge per carretera) és la ciutat de Darwin, capital del Territori del Nord. Ens deixen una furgoneta de relocation dels anys 90, desmanegada, però amb tot l’equipament necessari per emprendre l’aventura. Abans de sortir, però, coneixem en Ruben de Montcada i Reixac, afincat temporalment a la ciutat, el millor que té Darwin, sense cap dubte 🙂

Darwin-Austràlia

Darwin-Austràlia

Malgrat tenim milers de quilòmetres per endavant, la primera parada està a només 115kms. El Parc Nacional de Litchfield és un paradís tropical, especialment a l’estiu on la temperatura i la humitat són elevades. El principal atractiu d’aquest parc és la combinació entre selva, cascades i rierols on et pots refrescar. Hi ha quatre cascades que tenen fàcil accés en cotxe o furgoneta: les Wangi Falls i les Florence Falls, on et pots banyar, les espectaculars Tolmer Falls i les Tjanyera Falls (Sandy Creek). Ara bé, has d’anar amb compte i seguir bé les senyalitzacions per saber a on et pots banyar sense la presència dels temuts cocodrils. Austràlia és un dels indrets on trobes més advertències d’animals perillosos que et poden causar la mort: la medusa caixa, el cocodril d’aigua salada, l’aranya de Sidney, la serp marró oriental, un tauró sarda o el pop d’anells blaus, entre d’altres.

Parc Nacional de Litchfield, Austràlia

Parc Nacional de Litchfield, Austràlia

Aquest article és només un tastet del viatge pel país dels aborígens i la terra vermella. La setmana vinent ens endinsarem al desert on hi ha la capital dels OVNIS, les curioses bales del diable, Karlu Karlu, i molts cangurs i emus.

Consells de viatge

La furgoneta que vam utilitzar a Austràlia ens va costar 11$ durant 12 dies gràcies al servei de “relocation“, si vols saber en què consisteix, mira aquí. Malgrat la nostra idea inicial era anar a Kakadú, el preu de l’entrada, la distància i la ruta, van fer que ho descartéssim. El parc nacional de Litchfield és gratuït, nosaltres vam dormir en un pàrquing de dins sense pagar res.

Vídeo resum amb les sensacions d’Austràlia