A càmera lenta | A la Xina no tot són còpies, ho demostra el "798 Art District" de Pequín
L'Art district 798, situat al barri Dashanzi de Pekín (Xina), junta arquitectura, art i cultura en un enclavament poc habitual però amb un encant únic. Pots passar tot un dia o una setmana, passejant pels carrers, visitant exposicions o exhibicions de vídeo-art. També pots observar les obres i grafitis que hi ha distribuïts pels carrers, visitar tendes de roba, accessoris, mobles, ukeleles o legos
Xina,798,Art District,Pequín,Pequin,districte d'art,Ai Wei Wei,Sanyuanquiao,Dashanzi,bus 401
15918
post-template-default,single,single-post,postid-15918,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Districte artístic 798 de Pequín, a la Xina

Qui ha dit que a la Xina només hi ha còpies? El Districte d’Art 798 de Pequín trenca aquest mite

Què coneixes de Pequín? 3,2,1… La ciutat prohibida, la gran muralla, el palau d’estiu, el temple del cel, la plaça de Tiananmen… Sí, nosaltres també haguéssim dit aquests. Malgrat la història que s’amaga darrere d’aquests llocs centenaris, el nostre lloc predilecte de la ciutat és el districte artístic 798, un indret que reflecteix la creativitat i emprenedoria dels artistes locals.

Districte artístic 798 de Pequín, a la Xina

Districte artístic 798 de Pequín, a la Xina

Fa cinquanta anys, aquest lloc era un polígon de fàbriques propietat de l’estat, incloent-hi la factoria 798. Va ser a principis del 2002, quan artistes i organitzacions culturals van començar a remodelar les antigues fàbriques convertint els espais en galeries, centres d’art, estudis per a artistes, empreses de disseny, restaurants i bars. Actualment el “798” no són només tres xifres que donen nom a aquest lloc, sinó que s’ha creat un concepte cultural al seu al voltant.

Districte artístic 798 de Pequín, a la Xina

Districte artístic 798 de Pequín, a la Xina

El recinte junta arquitectura, art i cultura en un enclavament poc habitual i amb un encant únic. Artistes locals i internacionals, joves emprenedors i reconeguts professionals amb una llarga trajectòria, han apostat pel “798”. Pots passar tot un dia, o una setmana, passejant pels carrers, visitant exposicions o exhibicions de vídeo-art (ara es pots veure la d’Ai Wei Wei, entre moltes altres). També pots observar les obres i grafitis que hi ha distribuïts pels carrers, visitar tendes de roba, accessoris, mobles, ukeleles o Legos. Segurament, si compres alguna cosa aquí, difícilment no en trobaràs un altre igual.

Districte artístic 798 de Pequín, a la Xina

Districte artístic 798 de Pequín, a la Xina

Consell de viatge

El districte 798 està situat al barri de Dashanzi, al nord-est de la capital. Mirant un mapa sembla un lloc llunyà, però quan ja estàs familiaritzat amb el transport públic, és molt fàcil arribar-hi. Agafa la línia 10 del metro i baixa s Sanyuanqiao Station. Surt per la sortida C i allà veuràs la parada de bus de Sanyuanqiao. Puja al bus 401 i baixa a Dashanzi Lukou Nan (digues que t’avisin quan arribi a aquesta parada o digues que vas a l’Art District). Més informació sobre aquest lloc i indicacions en xinès, aquí. Si vols conèixer els nostres consells de viatge al gegant asiàtic, clica aquí.

Vídeo resum de Xina